MCC-41155 Maria met kind op de maansikkel (1)

Similar

MCC-41155 Maria met kind op de maansikkel (1)

description

Summary

Nederlands: In een tondo, aan de onderzijde afgesloten door de maansikkel, is Maria ten halve lijve voorgesteld. Op beide handen draagt zij op een slip van haar hoofddoek het halfzittende naakte Christuskind, dat zijn linkerarmpje om haar hals slaat.
Maria is gekleed in een tuniek met nauwsluitende mouwen en een ronde halsuitsnijding waarin een geplooide halsdoek zichtbaar is. Eroverheen een wijde mantel. De doek, die Maria over het in lange lokken tot op de onderarm hangende haar draagt, is afgewerkt met een kartelrand; op het hoofd draagt zij een kroon. Het kind draagt het haar in vele ronde krulletjes.
Polychromie:
Geringe resten van de oorspronkelijke polychromie: rode bolus op het haar.
Techniek:
Het reliëf is van achteren uitgehold. Op twee plaatsen is daarbij de achtergrond doorbroken.
Staat:

De achtergrond is weggehakt. Het hoofd van Maria is afgebroken en hersteld. Een gat in het beentje van het kind is gedicht. Het reliëf is op een moderne epoxy achterplaat bevestigd. Afgebroken: Maria's neus; de fleurons van de kroon (gaatjes in breukvlakken); een deel van de mantelrand; het rechterarmpje van het Christuskind (gaatje in breukvlak); zijn beide voetjes; een deel van de onderrand; kleine delen van de plooien. Meerdere andere kleine oppervlaktebeschadigingen.

date_range

Date

1450 - 1474
create

Source

Museum Catharijneconvent
copyright

Copyright info

public domain

Explore more

dutch art
dutch art